مشاوره روانشناسی و خانواده

۷ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مهم ترین علت وسواس فکری

مهم ترین علت وسواس فکری

به نقل از مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه مهم ترین علت وسواس فکری در کودکان الگوبرداری از والدین است که به مرور این عمل درونی و تکرار میشود . اما مهم ترین علت وسواس فکری در نوجوانان فرار از مشکل بصورت موقتی است . مشاوره روانشناسی نوجوان نشان داده که فرد برای بی اثر کردن فکرهایش دست به اعمالی میزند که منجر به وسواس میشود . بزرگترین علت وسواس فکری در هر سنی روش های تربیتی والدین است . همه افرادی که دچار وسواس هستند تصور می کنند اگر رفتار وسواس گونه خود را در اول صبح انجام ندهند در طول روز دچار مشکل می شوند . کودکان تصور می کنند اگر وسایلشان را به فرم خاصی مثلا بصورت جفت یا چهارتایی قرار ندهند اتفاق بدی برای والدینشان می افتد . اعتماد به نفس در افراد دارای وسواس فکری بسیار پایین است زیرا رفتارشان باعث ایجاد حس شرمساری در آنها می شود .

دلایل مختلف وسواس در کودکی و نوجوانی

علت وسواس فکری در نوجوانان و کودکان این است که چون آگاهی ندارند فکر می کنند خیلی عجیب هستند . آنها تصور می کنند فقط خودشان این رفتار را دارند و همیشه تحت کنترل آن رفتار هستند . کودکان و نوجوانان دارای وسواس اغلب در روز احساس خستگی و ناتوانی دارند زیرا قبل از خواب باید همه چیز را مرتب و جفت کنند پس تا دیر وقت بیدار می مانند . مشاوره خانواده علت وسواس فکری در کودکان را ایجاد محدودیت های زیاد والدین میداند . محدودیت های غیر متعارفی که از جانب خانواده اعمال میشود منجر به ایجاد تصورات و افکار خاص می شود . این افکار در ذهن نوجوان یا کودک تکرار می شود و آنها برای بدست آوردن احساس آرامش رفتارهای وسواسی انجام میدهند . داشتن رابطه دوستانه والد و کودک میتواند مانع ایجاد تصورات مزاحم در آنها شود .

همه افراد در برهه ای از زندگی خود با مشکلاتی در زمینه علت وسواس فکری در نوجوانان و کودکان روبرو می شوند. قطعاً هنگام روبرو شدن با این مشکل سعی خواهید کرد که بهترین تصمیم را در حیطه ی وسواس فکری در کودکان اتخاذ کنید. کارشناسان مرکز مشاوره آویژه نیز در نظر دارند که با راهنمایی شما در این زمینه بتوانید از تمامی ظرفیت های خود برای مشکلات تان استفاده کنید. در این شرایط قطعا ضرورت همفکری اهمیت پیدا می کند. مشاوران و کارشناسان مرکز مشاوره آویژه می توانند در موقعیت های مربوط به علت وسواس فکری در نوجوانان و کودکان به کمک شما بیایند و اطلاعات جامعی را در زمینه وسواس فکری در کودکان در اختیار شما عزیزان بگذارند. از جمله خدماتی که شما می توانید در مرکز مشاوره آویژه داشته باشید مدیریت مسائل و مشکلات تان است که در این حیطه با آن دست و پنجه نرم می کنید. سپس با رویکردهای حل مسئله محور به شما کمک می کنیم که به ترتیب اولویت های خواسته های خود با مشکلات روبرو شده و آنها را چاره جویی کنید. اگر مسائل مربوط به علت وسواس فکری در نوجوانان و کودکان ناشی از مشکلات حساس تر و مهم تری بود سعی خواهیم کرد که آنها را به شیوه های مختلف ارزیابی کنیم و با رسیدن به راه حل هایی مطمئن تصمیم بهتری برای مشکلات خود بگیرید.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه درمان وسواس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  Obsessive-compulsive disorder: Symptoms, causes

 

  • زینب سادات فاطمی نسب
  • ۰
  • ۰

اثرات منفی وسواس در کودک

به نقل از مرکز مشاوره روانشناسی آویژه :وسواس در کودک متاسفانه آثار منفی زیادی به دنبال دارد . کودک وسواسی دچار عدم تمرکز در کارهای شخصی و تکالیف مدرسه می شود . روانشناسی کودک وسواسی نشان می دهد کودک بخاطر تکرار یک سری افکار در ذهنش دیگر نمی تواند روی کارهای دیگر تمرکز کند . وسواس در کودک باعث میشود کودک از برقرای ارتباط با دیگران خودداری کند . کودک دارای (OCD) مدام فکر میکند که ممکن است به دیگران آسیب برساند پس از دیگران دوری میکند . انواع وسواس در کودک بصورتی است که کودک گمان می کند اگر کارها را به شیوه ثابت و مدل خاصی انجام ندهد باعث آسیب به دیگران میشود . درمان داروئی وسواس در کودک حتما باید همزمان با مراجعه به مشاوره کودک باشد . مراجعه به مشاوره تربیت کودک باعث می شود کودک و والدین  احساس رضایت بهتری از نحوه درمان وسواس داشته باشند .

درمان داروئی وسواس در کودکان

اقدامات رفتاری در تسریع درمان وسواس

هدف اصلی درمان وسواس در کودکان کاهش افکار وسواسی است . در درمان داروئی وسواس در کودکان مدت زمان اثربخشی دارو حدود 8 تا 12 هفته میباشد . برای سرعت بخشیدن به این روند بهتر است کودک از جهت جسمانی زیر نظر متخصص تقویت شود . والدین باید مراقب باشند افکار کودک به اعتقاد او تبدیل نشود . زیرا اعتقاد پیدا کردن به افکار وسواسی مانع از درمان میشود . بهتر است گاهی به افکار وسواسی در جاهایی که امکان بروز ندارند به عمد فکر شود تا متوجه بی اثر بودن آنها شوند . شناخت زمینه های بروز وسواس و کنترل آنها اهمیت زیادی دارد . درمان وسواس در کودک از جهت آسیب رساندن به روند رشد شخصیتی آنها قابل توجه است . در درمان انواع وسواس در کودک باید درمان باید بصورت ریشه ای صورت بگیرد تا کودک دچار مشکلات بزرگتری نشود .

یکی از سایت های خوب برای تهیه مطالب بروز و علمی در زمینه مشاوره روانشناسی، مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی و مشاوره نظام وظیفه و اطلاع از اخبار روز تحصیلی و نظام وظیفه سایت آویژه دانش است. به همین دلیل هر از چند گاهی مطالبی چند از این سایت را در اختیار عزیزان خواننده قرار می دهیم تا از مطالب بروز آگاهی یابند. ممکن است برای شما هم درباره تسریع درمان وسواس سوالاتی وجود داشته باشد. وسواس در کودکان از جمله مطالب حوزه مشاوره وسواس است. برای بسیاری از افراد سوالاتی درباره اضطراب و استرس وجود دارد و به دنبال مرجعی برای پاسخگویی به سوالات خود هستند. برخی از مطالب ممکن است به روز نباشد و یا اطلاعاتی که در اختیارتان قرار می گیرد منسوخ باشد. در ادامه قصد داریم به این موضوع بپردازیم و به ابهامات شما پاسخ دهیم. امیدواریم که مطالبی که در ادامه می آید برای شما مفید باشد و پاسخ سوالاتتان را در آن بیابید.

سوالات متداول

چه چیز وسواس در کودکان را تشدید می کند ؟

حساسیت بیش از اندازه والدین برای بی نقص بودن تکالیف و بی توجهی به علائم وسواس در کودک ، فضای متشنج و پر استرس خانه باعث تشدید وسواس میشود .

علت فکرهای وسواسی کودک چیست ؟

کمبود سروتونین در مغز باعث بوجود آمدن اضطراب و استرس میشود و کودک برای فرار از اضطراب دچار افکار تکراری می شود .

با وسواس کودک چگونه برخورد کنیم ؟

مراجعه به روانشناس کودک و تقویت روحی و جسمی کودک برای مقابله با وسواس از مهمترین کارهای والدین است .

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه درمان وسواس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

  • زینب سادات فاطمی نسب
  • ۰
  • ۰

علائم وسواس کودکان

وسواس کودکان را ابتدا باید تعریف کرد . وسواس بطور ساده یعنی تکرار مداوم یک عمل . مثل تکرار مدام دست شستن یا چک کردن مدام در یا شیر آب .  وسواس در کودکان ممکن است با یک اتفاق شروع شود . مثل از دست دادن پدر یا مادر یا طلاق والدین . روانشناسی کودک نشان می دهد که بعد از بروز اتفاق حالت های اضطراب و استرس در کودک بوجود می آید . اولین قدم بعد از دیدن علائم وسواس کودکان مراجعه به مشاوره کودک است . اگر کودک برای انجام هر کاری وقت زیادی صرف می کند . اگر کودک مدام حرف های تکراری از کارهای روزانه که انجام می دهد می زند . اگر کارهای قبل از خوابش مدت زمان زیادی طول می کشد . همه این ها نشان دهنده وجود زمینه های بروز وسواس کودکان است .

درمان وسواس کودکان

درمان وسواس در کودکان با مراجعه به مشاوره اختلال کودک امکان پذیر است . هر چقدر نسبت به این علائم توجه نشان دهید  وسواس در کودکان را راحت تر میشود درمان کرد . راه کارهای مشاوره تربیت کودک برای درمان وسواس اگر بطور مرتب انجام شود خیلی راحت قابل درمان است . رفتاردرمانی در کنار درمان داروئی اولین مقدمه شروع درمان است . اگرچه وسواس در کودکان ریشه میکند و ممکن است پس از مدتی دوباره شروع شود . اما باید برای درمان وسواس اهمیت قائل شد تا به روند رشد کودک آسیب وارد نشود . اگر والدین از همان کودکی نسبت به عزت نفس کودک توجه نشان دهند امکان دارد وسواس در کودکان بوجود نیاید . اگر در کودکی نسبت به درمان وسواس کودکان تلاش نشود . در بزرگسالی با فرد نگرانی روبرو میشویم که توانایی رسیدگی به کارهایش را ندارد .

مشکلاتی که درباره افکار وسواسی با آن مواجه می شوید یکی از مسائلی است که امروزه خیلی از افراد با آن روبرو می شوند. البته برخی افراد بر این باور هستند که این مشکلات تنها از طریق خود افراد قابل بررسی و حل شدن هستند. با توجه به تجربیاتی که در امر مشاوره، کارشناسان ما در مرکز مشاوره آویژه در حیطه درمان وسواس کسب کرده اند؛ بسیار دور از ذهن است که افراد بتوانند به تنهایی مشکلات خود را چاره جویی کنند. مسائل مربوط به درمان وسواس کودکان هر روز در حال تغییر و تحول است که بدون کمک گرفتن از دیگران که اطلاعات کافی در زمینه  درمان وسواس دارند نمی توان برای حل این مشکلات، برنامه ریزی دقیق انجام داد. راهنمایی و مشورت یکی از ضروریات مربوط به حیطه مشاوره وسواس است؛ زیرا برای تصمیم گیری صحیح و منطقی در این مورد نیازمند شناخت و راهنمایی دقیق مشکلات مربوط به این حیطه است. امروزه مشورت و راهنمایی به صورت تخصصی به افراد در این موضوع کمک می کند تا راه حل های دقیق و کارآمدی را برای مشکلات خود بیابند.

خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اختلال وسواس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع:Obsessive-Compulsive Disorder 

 

  • زینب سادات فاطمی نسب
  • ۰
  • ۰

سن شروع وسواس

علائم وسواس فکری زمانی جای نگرانی دارد که این رفتارها زندگی روزمره را مختل کند . مثلا ممکن است علائم وسواس فکری در نوجوانان آنقدر زیاد شود که فرد دیگر به مدرسه نتواند برود . یا کودک چنان احساس اضطراب کند که تا همه کارهایش را انجام ندهد نتوند بخوابد . مراجعه به مشاوره خانواده میتواند به افراد کمک کند تا میزان این اختلال را پایین بیاورند . حضور و مراجعه مرتب به روانشناس باعث میشود کنترل افکار راحت تر شود . مراجعه به روانپزشک و مصرف داروها کمک زیادی به پایین آوردن علائم و رفتارهای وسواس گونه میکند . مهمترین علائم وسواس فکری نا آرامی است که مانع انجام رفتار عادی در فرد میشود . زندگی پر از استرس شغلی و مالی از عوامل بوجود آورنده وسواس است . تغیرات شیمیایی بدن بخصوص در کودکان باعث ایجاد وسواس میشود .

سن شروع وسواس

علائم وسواس فکری و عملی در میانگین سنی  9 تا 12 سال بروز میکند . دو نقطه اوج وسواس یکی در اوایل کودکی و دومی در اوایل نوجوانی میباشد . مشاوره روانشناسی این افراد نشان میدهد افرادی که شروع وسواس در آنها زودتر بوده زمینه وراثتی در آنها وجود داشته است . گزارش شده که علائم وسواس فکری در کودکان در سن پایین مبهم تر از نشانه های وسواس در سن بالاتر است . زیرا کودکان احساس نمیکنند رفتار و افکارشان نابهنجار است و اغلب درباره ی آن با بزرگترها صحبت میکنند . اما افراد بزرگسال چون نسبت به رفتار خود و واکنش دیگران آگاه هستند سعی در پنهان کاری و خفیف نشان دادن رفتار نادرستشان دارند . بیشتر کودکان با تشخیص به موقع تا حدود زیادی بهبود پیدا میکنند و عده ای بخاطر عدم توجه کافی در شمار افراد مبتلا به اختلال شدید قرار میگیرند .

موضوع اختلال وسواس یکی از مسائلی است که شاید روزی برای حل مشکلات مربوط به آن نیازمند همفکری و مشاوره باشیم. موضوعاتی نظیر درمان وسواس نیازمند انتخاب مسیر درستی است تا بتوانیم راهکارهای خوبی در مورد حل مشکلات وسواس پیدا کنیم. اما این مسیر ساده نیست و باید علاوه بر همفکری با مشاور خودتان نیز تلاش کنید. اما چرا افراد در مورد مسائل درمان وسواس اغللب اوقات به خواسته های خود نمیرسند؟ شاید به این دلیل که اولا مسیر خود را اشتباه انتخاب کرده اند. دوما هدف و مقصود خود را به روشنی مشخص نکرده اند. سوما به محدودیت های خود بی توجه بوده اند. شاید ما معیار های مربوط به غلبه بر وسواس را به درستی گزینش نکرده اند. شاید اینها به تنهایی یا به صورت جمعی باعث ایجاد ناکامی برای افراد در این حوزه شده باشند. ما در مرکز مشاوره آویژه تلاش کرده ایم که اطلاعات صحیحی را در این حوزه گردآوری کنیم که شما عزیزان بتوانید با مطالعه آنها بهترین راهکار را بیابید و درنتیجه تصمیم درستی را برای حل مشکلات خود اتخاذ کنید.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اختلال وسواس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: اختلال وسواس فکری چیست؟

  • زینب سادات فاطمی نسب
  • ۰
  • ۰

هر وقت از کنار کسانی رد می شوم که با هم خوب و خوش هستند و خیلی راحت و منطقی در کنار
یکدیگر زندگی می کنند،بدون هیچ تنش و حاشیه ای با هم صمیمی و مهربان هستند ،راحت حرف
هایشان را می زنند و درد دل می کنند ... دلم برای خودم می سوزد.
با خودم فکر می کنم چرا من نمی توانم مثل آنها باشم و راحت حرف بزنم بگویم بخندم و خوش باشم.
از کودکی در خانواده ای بزرگ شدم که باید خیلی مراقب رفتار و کردارم می بودم.
پدرم به خاطر شغل سخت و طاقت فرسایی که داشت، حوصله سروصدا و داد و فریاد بچه ها را
نداشت و مادرم مجبور بود با روش های خودش ما را در سکوت و سایه نگه دارد تا موجبات آزار
پدر را فراهم نکنیم .
یادم نمی آید تا به حال بدون ترس و لرز با پدرم حرف زده باشم .یا درخواستی کنم؛همیشه مادرم به
دور از چشم ما با پدر حرف می زد و در صورت صالحدید او و با تشخیص خودش ،بعضی از
نیازهای ما را برآورده می کرد و قسمت کوچکی از آنچه را می خواستیم برایمان می خرید.
این ترس و مالحظه کاری از کودکی همراه من است و همیشه روابطم با دیگران را تحت الشعاع
قرار داده .چه در محیط کار چه در خانواده نمی توانم با کسی صمیمی شوم و راحت و بدون هراس
حرف هایم را بزنم.
حتی االن که صاحب زندگی و فرزند هستم نمی توانم با نزدیکانم رابطه صمیمی و خوبی داشته باشم
همیشه فکر می کنم باید مراقب رفتار و حرف زدنم باشم و هیچ وقت جرات ندارم آنچه در دلم می
گذرد را بر زبان بیاورم.
اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید با ما همراه باشید تا راهکارهایی برای حل این
مشکل و ایجاد صمیمت در خانواده را برایتان بازگو کنیم.
نقش خانواده در ایجاد صمیمیت
خانواده بهعنوان اولین کانونی که فرد در آن قرار میگیرداهمیت زیادی دارد اولین تأثیرات محیطی
که فرد دریافت میکند از خانواده است و حتی تأثیرپذیری فرد از سایر محیطها میتواند نشئت گرفته
از خانواده باشد .
خانواده با ثبات آرام و صمیمی میتواند مکان امن و راحت و مطمئنی برای انسان باشد و او را برای
مقابله با مشکالت و مسائل موجود جامعه آماده کند، لذا اولین شرط برای حفظ محیط امن و آرام
خانواده، وجود عشق و عالقه بین والدین است .
اگر محبت و صمیمیت در خانواده نباشد، زندگی ، تبدیل به یک زندگی سرد و بی روح ماشینی با
تمام تبعات منفی آن خواهد شد .آرامش و نشاط در خانواده باعث ایجاد فضایی صمیمی و شاد در
اعضا می شود.
ویژگی های خانواده صمیمی
از ویژگی های خانواده صمیمی این ست که اعضاء خانواده در کنار هم احساس امنیت و آرامش
میکنند و ترس، اضطراب، تنش و درگیری در روابطشان به چشم نمیخورد .
خانواده صمیمی عالقه، عشق، محبت، صفا و یکدلی را هم در رفتار و هم در گفتار به دیگران ابراز
میکنند .
زن و شوهر برای همدیگر زندگی میکنند؛ به بیان دیگر، زندگیشان برای بچهها یا ترس از طالق و
حرف دیگران نیست و زن و مرد درکنار یکدیگرند نه رودررو و رقیب هم، بلکه رفیق یکدیگرند و
واکنشهای منفی کمتری ازخود نشان میدهند، بهعبارت دیگر، در پی یافتن علت و ریشهیابی مشکل
هستند و راه حل منطقی ارائه میکنند .
از امور مالی یکدیگر خبر دارند و چیزی را از همدیگر پنهان نمیکنند و صرفهجویی و پسانداز
کردن جزء برنامههای اقتصاد، خانواده صمیمی است .
اعضای خانواده خوشبخت باهم متحدند و در مسائل مختلف با گفتوگو می کنند و پس از مشورت به
تفاهم میرسند و تا آنجا که ممکن است باهم و در کنار هم هستند؛ همدلی، همکاری، همفکری و
هماهنگی رمز بقای خانواده خوشبخت است ،به سلیقه و عقیده یکدیگر آگاهند و به آن احترام
میگذارند .
اعضاء خانواده صمیمی، در کنار هم احساس امنیت و آرامش میکنند و ترس، اضطراب، تنش و
درگیری در روابطشان به چشم نمیخورد، عالقه، عشق و محبت، صفا و یکدلی خود را در رفتار و
گفتار به دیگران ابراز میکنند .
هر یک از همسران روزانه بخشی از وقت خود را صرف گوش دادن به صحبتهای یکدیگرمی
کنند .
انجام فعالیتها و تجربههای لذتبخش مشترک با یکدیگر، بیان تجربههای روزانه و صحبت از
فعالیتهای روزمره، گذراندن تعطیالت، مسافرت، بیرون رفتن، رفتن به سینما، خوردن غذا و
نوشیدنی، ورزش، داشتن رفتوآمد با دوستان و اقوام از نشانه های صمیمیت و آرامش در خانواده
است.
همسرانی که زمان بیشتری باهم سپری میکنند و گفتوگوهای سازنده دارند، بیشتر یکدیگر را
میشناسند، با احساسات و افکار یکدیگر بیشتر آشنا میشوند و صمیمیت بیشتری را در روابط خود
تجربه میکنند.
هرچقدراعضای خانواده در روابط خود احساس امنیت بیشتری داشته باشند، و در مورد خود
اطالعات بیشتری به همدیگر بدهند ؛این شناخت باعث میشود به دنیای ذهنی طرف مقابل نزدیکتر
شده و همدلی را که اساسیترین بنیاد روابط صمیمانه است، با تمام وجود درک کنندو با تمام وجود به
نشاط و آرامش برسند .
رازهای افزایش صمیمیت در خانواده
1-تأکید بر ابراز محبت
خانواده ای که از ابراز محبت به یکدیگر هراس ندارند و بدون دلیل به هم عشق می ورزند و
همدیگر را دوست دارند خانواده سالم و صمیمی و با نشاط هستند
روابط خانوادگی با ابراز محبت و عالقه، استحکام پیدا می کند و دوام می یابد. باید دانست در زندگی
، در کنار نظم و انضباط؛ عالقه و محبت باید حکومت کند، نه قانون و مقررات.
2-رعایت خوش خلقی
اخالق خوش، سرایت کننده است، همان گونه که اخالق بد سرایت می کند. اگر با لبخند و نشاط با
اعضای خانواده روبه رو شوید، آثار خوبی بر جای می گذارد که کمترین آن، تعادل روحی و روانی
است.
شما با اخالق خوش می توانید در برابر طوفانی از قهر و غضب و خشم بایستید و آن را رام کنید.
انسان فهیم در پی آن است که به جای شکوه و شکایت، راهی پیدا کند که به افکار اطرافیانش
نزدیک شود، و با نرم خویی و محبت به آرامش برسد.
3-گفت گو و تعامل
چون گفتوگو سرآغاز بیان احساسات، باورها، ترسها، امیدها و خواسته ها است و باعث شناخت و
نزدیکی اعضای خانواده میشود و از مهمترین مؤلفه های ایجاد صمیمیت است.
وقتی اعضای خانواده برای صحبت دوستانه و بیان وقایع روزمره وقت میگذارند، نشانههایی از
مهر و عطوفت و لذت بردن را به یکدیگر هدیه می دهند ، بیآنکه مستقیم بگویند»دوستت دارم«
یا »از بودن با تو لذت میبرم«.
گفتوگو و تعاملی که پایان خوشی داشته باشد، نشانۀ صمیمیت است.
4-مودبانه صحبت کردن
صمیمی بودن دلیلی برای هتک حرمت ها نیست. تمایل انسانها برای نشان دادن پاسخ مثبت در برابر
ادب و نزاکت است نه توهین و مسخره کردن.
در یک خانواده صمیمی افراد خانواده با ادب و احترام در کنار یکدیگر به آرامش می رسند.
5-قدردانی برای امور روزانه
به رسمیت شناخته شدن و قدردانی احساس خوبی است; .که برای همه خوشایند است هر چند در
برابر انجام وظایف باشد ؛ ابراز قدرانی و تشکر صمیمیت و محبت بیشتری ایجاد می کند.
6-گوش دادن به یکدیگر
وقتی که به دیگران گوش می دهید آنها احساس می کنند که مهم هستند و دوست داشتن را در نگاه تان
می خوانند .هنگام صحبت کردن اعضای خانواده حتی بچه ها،عالقه نشان دهید و صحبت هایشان را
قطع نکنید. میان حرف هایشان نپرید. احساساتشان را تشخیص دهید و به اشتراک بگذارید و ابراز
همدردی کنید
7-در حضور دیگران انتقاد و اصالح نکنید
گاهی برخی پیشنهادات و انتقادات سازنده می توانند مفید باشد. اما نه در جمع و در حضور
دیگران.سعی کنید در خلوت و تنهایی ایراد های همدیگر را تذکر دهید و در برابر هر ایرادی که می
گیرد ابتدا چند کار خوب طرف مقابل را تحسین کنید سپس نقد کنید.
8-حرکات مودبانه
حرکات مودبانه همیشه باعث احترام متقابل می شود.رفتارهایی مثل درب را برای دیگران نگه
داشتن،کمک برای حمل وسایل سنگین ،آوردن چای و قهوه و.... انجام این کارهای کوچک به طور
مرتب به شادی و آرامش اعضای خانواده منجر می شود.
9-عذرخواهی کردن
هر انسانی مرتکب کار اشتباه می شود. عذر خواهی صمیمانه بالفاصله بعد از کار اشتباه و احساس
ندامت و پشیمانی صادقانه، بهترین راهکار برای نشان دادن صمیمیت است .
11-گفتن راز و درد دل ها به یکدیگر
اگر اعضای خانواده مخصوصا فرزندان رازهای دل خود را با شما در میان بگذارد، بدین. معنی
است که خانواده محل آرامش و اعنماد برای آنهاست .
11-مرور کردن خاطرات
روزهای صمیمانه ای را که پشت سر گذاشته اید را می توانید با اعضای خانواده مرورکنید وبا
تکرارشان لذت دوباره چشیدنشان را احساس کنید.
خاطرات اوایل آشنایی، نامزدی و ازدواج ،خاطرات خنده داری که مه در آن حضور داشته
اند،خاطرات شیرین و دلچسبی هستند که باید هر از چند گاهی آنها را مرور نمایید.
12-تماشای عکس ها و فیلم ها
تماشای عکس و فیلم های قدیمی انرژی زیادی به همه می دهد مخصوصا بچه ها .با تعریف کردن
خاطره هر عکس می توانید نشاط و شادی زیادی برای خانواده به ارمغان بیاورید.
در کنار مرور خاطرات قدیمی، ساختن خاطرات صمیمانه جدید را نیز فراموش نکنید.
13 .شوخی و مزاح
طبیعت انسان، مزاح را میپسندد و با آن شاد میشود؛ زیرا شوخی صحیح و هدفدار،قلب انسان را
از غصه رها می کند . یکی از ویژگیهای خانواده متعادل، همین است که شوخی و مزاح صحیح،
در آن رواج دارد و افراد آن، بدین وسیله روحیه خود را شاد و بانشاط نگه میدارند.
14-حفظ طراوت و شادکامی
شادکامی، یک احساس درونی است که آثار بیرونی هم دارد و تا به صورت قلبی، خود را آماده
خوش رفتاری و خوش رویی نکنیم، در رفتارمان تجلی نخواهد کرد. هر یک از اعضای خانواده، در
شادکامی زندگی، نقش برجسته ای دارند.
خانواده صمیمی و بانشاط مراقب طراوت و شادی اعضایش هست و برای شاد ماندن و آرامش شان
همیشه تالش می کند.
با رعایت مطالب ذکر شده شما هم می توانید خانواده ای صمیمی و شاد و آرام داشته باشید.
موفق و پیروز باشید.

منبع : mariage,com

  • زینب سادات فاطمی نسب
  • ۰
  • ۰

وسواس شدید شستشو

وسواس شدید شستشو یا وسواس کثیفی شیوع زیادی در بین مردم دارد . در این نوع وسواس فرد بصورت اذیت کننده ای بارها و بارها دست های خود را میشوید در حدی که ممکن است دست ها زخم شود . یا ممکن است مدام لوازم خانه را بشوید اما باز هم احساس رضایت نداشته باشد . در درمان اختلال وسواس شدید شستشو مشاوره خانواده معتقد است که فرد دچار تردید میشود . فردی که وسواس شستشو دارد تردید دارد آیا دست ها و لوازم تمیز است یا هنوز آلودگی وجود دارد . این فکر پی در پی در ذهنش تکرار میشود . برای فرار از این افکار به دفعات شستشو را انجام میدهد . مشاوره تلفنی وسواس اختلال وسواس علت وسواس شدید شستشو را ترس از آسیب زدن به خود و دیگران بیان میکند . فردی که دچار وسواس است تصور میکند آلودگی ها او را از بین میبرد .

اختلال وسواس شدید فکری و عملی

اختلال وسواس شدید فکری و عملی راه های درمان دارد . اما درمان زمان زیادی میبرد و همکاری کامل مراجع را میطلبد . این اختلال در زنان و مردان شباهت زیادی دارد . اما بعضی نشانه ها در مردان بیشتر و متفاوت است . مثلا زن ها بیشتر دچار وسواس شستشو میشوند و مردها دچار وسواس بدشکلی بدن یا تقارن یا داشتن افکار ممنوع هستند . مشاوره اختلال وسواس بیان میکند وسواس شدید ممکن است منجر به فکر خودکشی شود . زیرا افراد احساس آرامش از عمل خود ندارنددر نتیجه برای راحت شدن از فکر ممکن است خودکشی کنند . OCD  با افسردگی ممکن است همراه شود زیرا فرد مدام نگران است و برای رفع نگرانی ارتباطات خود را کم یا قطع میکند . عوامل فرهنگی هر کشور میتواند نشانه های محتوای اختلال وسواس شدید فکری را تغییر دهد .

ارتباط اختلال وسواس فکری و عملی

وسواس شدید باعث موکنی یا پوست کنی میشود . مثلا فرد در دوره بلوغ نسبت به آکنه صورت حساس میشود . مدام جوش ها را میکند و باز احساس خوبی ندارد . این کار اول عادت میشود و بعد تبدیل به دغدغه و تکرار . موکنی هم به همین صورت حتی ممکن است فرد غرق فکرکردن بشود و بدون اینکه بداند به آن عادت کند . افراد دارای وسواس شدید فکری و عملی  از حضور در اماکن عمومی شلوغ که احتمال گرفتن بیماری در آن وجود دارد اجتناب میکنند . ارتباط بین وسواس فکری و عملی به این صورت است که مثلا در وسواس شدید شستشو تصور آلودگی مربوط به وسواس فکری و اقدام به تمیزکردن وسواس عملی محسوب میشود . یا در وسواس تقارن تصور عدم تقارن وسواس فکری و انجام عمل تکراری منظم کردن وسواس عملی را بدنبال دارد .

اکثر افراد هنگامی که دردسر هایی در زمینه  درمان وسواس مواجه میشوند اغلب تصور میکنند که خود میتوانند براحتی از عهده این موضوع بربیایند. البته این یک قانون کلی نیست، افرادی نیز هستند که تا به مشکلی در حیطه  وسواس مواجه میشوند فکر میکنند که دیگر چاره ای وجود ندارد و به قول معروف کار از کار گذشته است و تنها کاری که انجام میدهند از دست دادن امید به حل مشکل اشان است و دست روی دست میگذارند تا ببینند که چه پیش خواهد آمد. ما در مرکز مشاوره آویژه به این نتیجه رسیده ایم که رویکرد هر دو گروه اشتباه است. خودم از عهده همه چیز بر میایم یک توهم است و یک تفکر نادرست است. بهتر است یاد بگیریم در تمام مسائل از جمله  AAA مهارت های حل مسئله را یاد بگیریم. از طرفی لازم نیست تمام امید خود را ازدست بدهیم و دست از تلاش برداریم. تجربه ثابت کرده است، اگر کاری را واقعا با تمام وجود بخواهیم انجام دهیم، قطعا میتوانیم به یک نتیجه مطلوب برسیم. موضوعات مربوط به مشاوره تلفنی وسواس نیز در این مورد استثنا نیستند. در کل توصیه ما این است زمانی که با مشکلاتی در حیطه  AAA مواجه شدید خونسردی خود را حفظ کنید. لازم نیست تنها به روش های قبلی خود عمل کنید، بهتر است با دیگران نیز مشورت کنید. شاید راهکارهای قبلی شما در این حیطه کارایی لازم را نداشته باشند.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه درمان وسواس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد

  • زینب سادات فاطمی نسب
  • ۰
  • ۰

مشاوره وسواس امروزه به یکی از مهم ترین خدمات بهداشت روان در جامعه تبدیل شده است. این به خاطر این است که شیوع اختلال وسواس در جامعه تا 2 درصد نیز برآورد شده است. با توجه به یافته های سازمان جهانی بهداشت وسواس فکری و عملی به عنوان دهمین علت ناتوانی افراد در زمینه های اجتماعی، اقتصادی و تحصیلی برآورد شده است. در نتیجه این اختلال کیفیت زندگی افراد را کاهش می دهد. یکی از اهداف مشاوره وسواس بالا بردن کیفیت زندگی از طریق درمان اختلال وسواس است. اختلال وسواس جبری تا پیش از دهه 70 میلادی، بیماری ای قلمداد میشد که نسبت به درمان مقاوم است. اما با توجه به پژوهش هایی که اخیرا انجام شده است؛ روش های موثری برای درمان وسواس تعبیه شده است. از جمله این درمان ها شامل :

  • درمان مواجهه و بازداری از پاسخ
  • درمان رفتاری – شناختی
  • درمان های فراشناختی

چالش های این درمان ها می تواند در دسترس بودن مشاوره روانشناسی برای بیمار باشد.

مشاوره وسواس جبری برای بیماران مبتلا به این اختلال مزمن

مشاوره وسواس جبری از این جهت مهم است که اختلال وسواس یک بیماری مزمن و ناتوان کننده است و در بیشتر موارد کارکردهای شناختی، شغلی و خانوادگی فرد مختل می شود. باید بدانید این بیماری بعد از ترس، وابستگی به مواد و اختلال افسردگی شایع ترین تشخیص های بیماری روانپزشکی را به خود اختصاص داده است. فرضیه درمان اختلال وسواس این است که افکار وسواسی با اضطراب و استرس پیوند خورده اند و پیوند آنها ناشی از شرطی سازی است. پس در مشاوره وسواس فکری جبری میبایست این شرطی سازی خاموش شود و افراد برای کاهش استرس و اضطراب خود از اعمال وسواسی مانند شستشو و وارسی جلوگیری به عمل آید.

نتایج پژوهش ها نشان داده است که روش مواجهه سازی افراد با محرک های اضطراب زا و همچنین جلوگیری از پاسخ به افکار وسواسی موثر بوده است. در پژوهش های این نوع روش درمانی بهبود قابل ملاحظه ای در بیماران مبتلا به این اختلال حاصل شده است.

امروزه یکی از مشکلات و مسائلی که در زندگی ایجاد شده است در حوزه AAA می باشد. مشاوره وسواس از جمله موارد مربوط به حوزه روانشناسی می باشد. برای اینکه شما عزیزان بتوانید مشکلات خود را در زمینه مسائلی چون وسواس فکریحل نمایید؛ نیاز دارید تا با مرکز مشاوره تعامل و صحبت داشته باشید. یکی از مراکز مهم در این زمینه که می تواند راهگشای شما در زمینه حل مشکلات مشاروه وسواس باشد؛ مرکز مشاوره آویژه می باشد. این مرکز با استفاده از راهکارها و راه حل های مناسب به حل مشکلات شما کمک می نماید. مشکلات در زمینه های مختلف باعث ایجاد سردرگمی و ناراحتی در افراد می شود. اما همیشه برای مشکلات راه حل هایی وجود دارد که یکی از راهکارها استفاده از مراکز مشاوره است. سایت آویژه با ارائه مطالب علمی و مفید در زمینه های متنوع به بسیاری از سوالات شما پاسخ می دهد. از جمله مواردی که در حل مشکلات باید مورد توجه قرار گیرد، داشتن اطلاعات کافی و مناسب در مورد مشکل است.

خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه درمان وسواس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

  • زینب سادات فاطمی نسب